Tim van Iersel

Vindbaar op het internet.

Handtekening met logo in Windows Live Mail

Een handtekening onder een e-mail met het logo van je bedrijf erin? Hieronder heb ik een handleiding geschreven voor het invoegen van een handtekening met logo in Windows Live Mail. De gebruikte html-opmaak kan ook gebruikt worden in andere email-programma’s.

Een handtekening toevoegen in Windows Live Mail

Ga naar het menu icoon en ga met je muis over het vlak opties, waarna er een subnavigatie menu komt te staan waar je op “Mail…” moet klikken voor de instellingen van jouw mail.

menu mail instellingen

Selecteer daarna het tabblad handtekeningen

nieuwe handtekening toevoegen

Hier kun je een nieuwe handtekening toevoegen en kun je kiezen voor alleen tekst of een bestand waar jouw email handtekening instaat.

Bij standaard tekst zou je alleen tekst zonder opmaak kunnen invoeren, bij een bestand zou je ook vormgeving kunnen toevoegen door middel van HTML en CSS opmaak.

Handtekening met HTML

html email tekst

De tekst van jouw handtekening moet je opslaan in een .txt bestandje met daarin de HTML. Dit kan gewoon in het programma Kladblok. Hieronder heb ik een voorbeeld code gemaakt als voorbeeld.

met vriendelijke groet,<br><br>

Tim van Iersel<br>
Maken Media<br>
06 12 34 56 78<br>
<a href="http://www.makenmedia.nl">www.makenmedia.nl</a>
<br><br>
<a href="http://www.makenmedia.nl">
<img src="http://makenmedia.nl/wp-content/themes/makenmedia/images/makenmedia-logo.png" style="border:none;" /></a>

Het logo of de afbeelding online hebben staan

De afbeelding moet echter wel online staan. Deze afbeelding kun je van jouw website hosting in laten laden of van een afbeeldingen hosting website op het internet.

Voor de URL van de afbeelding van het logo of afbeelding kun je met de rechtermuisknop op jouw eigen logo klikken als deze geopend is in de browser en op afbeelding weergeven klikken en daarna de URL in de browser balk kopiëren.

Als je het .txt bestand hebt opgeslagen op je computer kun je in het handtekening scherm van jouw mail programma linken naar het .txt bestand. Bevestig daarna jouw handtekening en je kunt gebruik maken van jou eigen email handtekening met logo.

Hier is mijn eindresultaat:

email met afbeelding handtekening

E-mail adres toevoegen

Ook een email adres toevoegen? Voeg de volgende regel toe aan jouw handtekening! Wanneer de ontvanger op het mail adres klikt opent er automatisch een email scherm met het mail adres ingevuld bij ontvanger.

<a href="mailto:info@makenmedia.nl">info@makenmedia.nl</a>

Telefoon nummer toevoegen

Steeds meer mensen lezen mailtjes op een mobieltje, wanneer je de volgende code in je mail zet hoeft de ontvanger enkel op het nummer te klikken om naar u te bellen!

<a href="tel:0612345678">06 12 34 56 78</a>

Vergeet niet het nummer aan te passen

13 Reacties

 1. Hoi Tim,

  Bedankt voor je info. Ik snap echt niet waarom MS dit niet wat eenvoudiger maakt.

  Groet Freek

 2. Het werkt, fantastisch , het was even puzzelen maar t is gelukt.

 3. Beste Tim,

  Dank je wel voor de uitleg, enorm handig!
  Ik krijg alles voor elkaar (enters, een website waar je op kan klikken) behalve een afbeelding in mijn handtekening. Ik wil graag nog een logo en een kerstafbeelding. Kan je mij helpen?

  Groet Annet

  • Hallo Annet,

   Voor de afbeeldingen kan ik je alleen als tip geven zorg dat de code volledig klopt zoals in het voorbeeld. Check daarnaast of de URL waar de afbeelding online staat klopt.

   Ik hoop dat het je alsnog lukt om de afbeelding in de handtekening voor elkaar te krijgen.

   Groeten, Tim

 4. Tim bedankt het werkt perfect dit is de oplossing die ik zocht zonder over te hoeven stappen naar outlook

 5. Beste Tim,

  Ik was al een hele tijd op zoek naar een goede uitleg hoe je een bedrijfslogo in je handtekening krijgt. Dankzij jouw uitleg is me dat nu gelukt. Mijn handtekening ziet er echt een stuk professioneler uit! Dank je wel voor dit leuke kerstcadeautje ☺

 6. Het HTML bestand werkt perfect.

  ik loop nog wel tegen een probleempje aan.
  ik beheer meerdere mailadressen. nu wil ik voor 1 van deze een afwijkende handtekening invoeren. bij geavanceerd vink ik het betreffende account aan.
  echter komt bij dit account nog steeds de standaard handtekening te staan.

  • Hallo Loes,

   Als je meerdere handtekeningen hebt toegevoegd kun je deze als het goed is koppelen aan een e-mail adres. Hoe dit exact moet weet ik 1,2,3 niet te vertellen omdat ik zelf het programma niet meer gebruik.

   Groeten,

   Tim

   • volgens Microsoft moet het via geavanceerd werken maar dat doet het dus niet.

    welk programma gebruik je nu? Outlook bevalt me niet (te druk venster)…

 7. Bedankt Tim!

  Dit werkt gewoon… nu nog een film kunnen toevoegen en we hebben alles.

  Groetjes,

  Carolien

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2015 Tim van Iersel

Tim van IerselUp ↑