Tim van Iersel

Development, SEO & Affiliate marketing

Mijn eerste affiliate website

Het is ondertussen denk al weer 3,5 jaar geleden (2010) dat ik was begonnen met affiliate marketing. 2500+ sales/leads verder kijk ik terug op mijn eerste affiliate website. Op deze website deed ik stofzuigers van Bol.com promoten (zonder heel veel succes). Waarom stofzuigers? Eerlijk gezegd zou ik het niet meer weten, waarschijnlijk omdat hier nog niet heel veel sites over waren.

Eerste affiliate website

Eerste affiliate website

eenStofzuiger.nl

De website eenstofzuiger.nl is denk maar 1 jaar online geweest en heeft in totaal denk niet meer dan 1 sale per maand gemaakt. Verder was de website totaal niet onderhoudsvriendelijk en de code was ook niet echt schoon.
Zelf was ik nog maar een beginnend webdesigner (2de jaar van MBO opleiding interactief vormgeven). Wel heeft het maken van deze naar mijn mening slechte affiliate websites mij veel geleerd over zowel affiliate marketing als webdesign. Het was een goede manier om te oefenen in het maken van websites.

Het plan is om deze website nog eens opnieuw te bouwen onder een andere domeinnaam. Ditmaal met alle kennis die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd op het gebied van online marketing en user experience.

Update 11-6-2018

Eerste ontwerpen van nieuwe site zijn gemaakt:

ontwerpen stofzuigers

Binnen enkele weken verwacht ik de eerste versie van de site online. Dit word meteen ook een van de templates voor AffiliateCMS.

Vragen over affiliate marketing?

Heb je vragen over affiliate marketing? Word lid van de Facebook groep ‘Durf te vragen over affiliate marketing‘. Daar zal ik zelf ook mede vragen beantwoorden.

7 Comments

 1. Door tijdgebrek heb ik de nieuwe website helaas nog niet kunnen bouwen en weet ik ook niet of ik deze nog ga bouwen..

 2. Weet u toevallig een goede site om meer over affiliate marketing te leren?
  Heb vroeger veel gelezen op blackhatworld.com maar het is te onoverzichtelijk.

  Mvg

 3. Ben je inmiddels wat verder hiermee?

  • Hallo Timo,

   Ik ben er een heel eind mee gekomen maar het project is helaas al gestopt. Veel productfeed aanbieders hebben ongelijkheden in de productfeeds en dit koste alsnog teveel tijd om goed te krijgen, zeker als je het hebt over 1000den producten in verschillende branches.

   Tijdens het ontwikkelen had ik meer tijd nodig voor Boodschappen.io dus helaas is het platform er niet van gekomen.

 4. Klinkt goed! Succes met het bouwen van je nieuwe affiliate website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.