Tim van Iersel

Development, SEO & Affiliate marketing

Categorie: Affiliate marketing

Affiliate CMS & dashboard

Op het moment van schrijven ben ik bezig met het ontwikkelen van een nieuw Content management systeem (CMS) speciaal voor affiliate websites. Hiermee word het mogelijk om diverse soorten affiliate websites te bouwen.

affiliatedashboard

Meerdere keren heb ik al de vraag gekregen of ik voor mensen een affiliate site kon ontwikkelen. Dit kan natuurlijk maar het is al wel snel kostbaar.

Met een gestandaardiseerd CMS die ingericht is voor een paar vormen van affiliate marketing word het niet alleen goedkoper om zulke sites te bouwen, het is ook nog eens makkelijker deze te beheren en met uitgebreide functionaliteiten uit te bouwen (flexibeler).

De volgende site modellen ga ik ontwikkelen als site mogelijkheid binnen het CMS.

1. Blog affiliate site

  • Pagina’s aanmaken + Pagina configurator (drag & drop)
  • Blog posts aanmaken
  • Meerdere handige componenten zoals ingebouwde email lijst aanmeldingsformulier (Mailchimp), Instagram feed, social links.

2. Webshop affiliate site

Handig ‘shop’ model waarbij feeds van diverse webshops kunnen worden ingeladen. Hierdoor heb je direct meerdere pagina’s en kun je vrij specifiek scoren in de zoekmachines op mode, tuin of een andere niche. Om echt meerwaarde te kunnen bieden hebben we extra opties toegevoegd. Met een of meerdere opties breng je toch iets unieks op de markt. Data feeds zijn uit te breiden met extra data zoals product specificaties e.d. hierdoor is het vergeleken met andere datafeed producten wat beter in gebruik. Deze zijn ook eenvoudig op de product pagina toe te voegen en te ordenen.

Extra opties

  • Prijzen met elkaar vergelijken
  • Producten met elkaar vergelijken
  • Services (alternatieve weergave) – voor feeds zoals opleidingen, vakanties etc.

Hierbij zal ook integraties zijn met meerdere affiliatie netwerken waardoor je ook al je klikken, sales en leads van je website(s) op een plek hebt.

Dashboard

Affiliate CMS & Dashboard

Pagina configurator

pagina configurator

Interesse?

Heb je nog ideeën of ter aanvulling die ik zeker mee moet nemen in het affiliate CMS, of heb je interesse in het affiliate CMS? Stuur dan een berichtje via de contact pagina. Ga dan naar Affiliatedashboard.nl

Verwachting is dat ik het zal gaan aanbieden als SaaS product. AffiliateDashboard is een SaaS product. Hierdoor kan het CMS nog geüpdatet worden zelfs nadat het is uitgebracht. Je hebt straks nu dus enkel nog een domeinnaam en een onderwerp nodig om aan de slag te gaan met affiliate marketing.

Vragen over affiliate marketing?

Heb je vragen over affiliate marketing? Word lid van de Facebook groep ‘Durf te vragen over affiliate marketing‘. Daar zal ik zelf ook mede vragen beantwoorden.

“Create added value or die”, ook als affiliate

Inmiddels is het meer dan 6 jaar geleden dat ik bekend werd met affiliate marketing. Zelf had ik per toeval vroeg al succes maar zelf ben ik ook altijd actief bezig geweest met kijken hoe andere bedrijven/ondernemers affiliate marketing toepassen. Hiervan zijn er maar enkele succesvol.

Concepten worden (slecht) gekopieerd, sites nemen enkel product feeds over of schrijven content enkel bedoelt voor de zoekmachines. Deze zijn voor mij als mens niet makkelijk te lezen. Dit noem ik zelf voortaan “internet vervuiling”.

Het is belangrijk om zelf goede kwaliteit content te creëren. Volgens adverteerder Jeroen Maaijen (2016) van TUI is de belangrijkste succesfactor dat je passie hebt voor wat je doet. “Als ik kijk naar affiliates die succesvol zijn, dan zitten die vaak al jaren in het vak, ze geloven in zichzelf en ze zijn gefocust op kwaliteit en content. Ze bezoeken de bestemmingen en accommodaties ook daadwerkelijk en maken echt originele content. Affiliates die alleen voor de korte termijn winsten gaan en niet investeren in kwaliteit die gaan het niet meer redden.”

Lees verder

Soorten affiliate websites

Affiliate websites voorbeelden

Er zijn diverse soorten affiliate websites en de ene manier is succesvoller dan de ander. Maken Media, het bedrijf waar ik voor werk, gebruikt ook diverse soorten affiliate sites. Hieronder heb ik verschillende methodes beschreven en affiliate voorbeelden gegeven zoals blog sites en vergelijkingssites. Eerder heb ik ook al het blog bericht “Wat is affiliate marketing” geschreven.

Lees verder

Mijn eerste affiliate website

Het is ondertussen denk al weer 3,5 jaar geleden (2010) dat ik was begonnen met affiliate marketing. 2500+ sales/leads verder kijk ik terug op mijn eerste affiliate website. Op deze website deed ik stofzuigers van Bol.com promoten (zonder heel veel succes). Waarom stofzuigers? Eerlijk gezegd zou ik het niet meer weten, waarschijnlijk omdat hier nog niet heel veel sites over waren.

Lees verder

Wat zijn affiliate links?

“Affiliate links” Als je nog nooit van Affiliate marketing hebt gehoord is zegt het je waarschijnlijk niets. Affiliate links zijn links die op een speciale manier worden gelinkt naar een webshop. Vaak heeft deze link een speciale code op het eind zodat herkend kan worden van welke affiliate de link komt.

Als een bezoeker via de link tot 30 dagen na de hand van het klikken op de link een aankoop doet bij de webshop krijgt de affiliate (website waar de link op stond) geld als beloning voor het aanbrengen van een nieuwe klant of het zorgen voor nieuwe verkopen.

wat zijn affiliate links?

Lees verder

Wat is Affiliate Marketing?

Wat is affiliate marketing? Deze vraag werd in het begin toen ik net begonnen was met affiliate marketing vaak gesteld, simpelweg is het gewoon hetzelfde als advertenties van bijvoorbeeld Google Adsense. Het grootste verschil is dat je niet per klik altijd betaald krijgt, maar per inschrijving of per verkoop die een webshop via jou site maakt.

Lees verder

Affiliate links voor SEO?

Gisteren avond was het weer zover, een mailtje van een hosting bedrijf die vroeg of ik ze wou promoten middels affiliate marketing. Eigenlijk niks mis mee, maar in de eerste zin stond meteen dat ze het voor hun SEO deden.

Lees verder