10k challenge

Afgelopen jaar was het plan om 52 affiliate sites te bouwen in 52 weken. Dit doel was niet alleen slecht maar je tijd verdelen over 52 sites naast een full-time baan is lastig. Het resultaat was een hoop sites die half af waren.

Vanaf 15 augustus 2019 ben ik fulltime ZZP’er en ben ik wat flexibeler in het indelen van mijn tijd. Het nieuwe plan is een om 1 website te bouwen en daarmee €10.000,- omzet te halen per maand. Dit betekend dus één kwalitatieve website.

(Daarnaast bouw ik nog wel gewoon websites voor klanten en help ik ze met zoekmachine optimalisatie vanuit Websitescanner).

Eerder heb ik al affiliate sites gehad die tot €1.000 omzet/winst per maand gingen. Met de juiste aandacht weet ik dat extra groei mogelijk is. Inspiratie voor deze nieuwe challenge komt van Cloudliving die een soortgelijke challenge heeft gedaan.

Tradetracker inkomsten in 2014

Wat is de 10K challenge

Vanaf 15 augustus 2019 ga ik aan de slag om een affiliate website neer zetten, waarbij ik de site ga optimaliseren tot de inkomsten per maand meer dan €10.000 zijn. Hierbij begin ik vanaf 0.

De challenge is zeker wat hoog gegrepen maar om wat te bereiken is het soms goed om hoge doelen te hebben en dan te bedenken hoe je die kunt gaan bereiken.Fase 1: €0 tot €1.000 – Duur: 6 tot 8 maanden

In deze fase is het allerbelangrijkste om ‘traction’ te krijgen. Er moet beweging komen in de zoekresultaten en mensen moeten de website gaan vinden.

Heb voor deze fase het maximale budget van €5.000,-. Klinkt misschien als een grote investering maar ik verwacht dit terug te kunnen verdienen.

Fase 2: €1.000 tot €10.000 – Duur: 18 tot 24 maanden

Deze fase staat in het teken van groei. De omzet gegenereerd door de site worden er terug in geïnvesteerd. (Heb overige inkomsten vanuit Websitescanner, hoef er dus nog niets aan te verdienen).

Mijn Affiliate website

De focus gaat voornamelijk op de Nederlandse markt liggen. Gevaar hiervan is dat de doelgroep kleiner is, klein voordeel is dat het betekend dat er ook minder concurrentie is.

Zelf ben ik van mening dat een affiliate website altijd meerwaarde moet bieden aan bezoekers. Dit betekend dat je info en tips geeft die daadwerkelijk helpen bij hun beslissing om iets te kopen of tools geeft waarmee ze iets op een andere manier kunnen filteren.

Dit helpt ook enorm met het krijgen van links en likes. Met een ‘lovable’ website hoef je minder moeite te doen om inkomsten te krijgen. Printers zijn niet echt ‘lovable’ dus voor mij zal dit niet helemaal vanzelf gaan.

Met adverteerders zal ik me eerst focussen op adverteerders via Tradetracker, later ook het Bol.com partner programma en andere affiliate netwerken.

Wat heb ik tot nu toe gedaan?

Op dit moment heb ik de domeinnaam nog niet gekocht/geregistreerd. Zodra ik dit heb gedaan zal ik het hier delen.

Het soort affiliate website en in welke niche heb ik ook nog niet helemaal uitgedacht. Ben hierin nog aan het twijfelen.

Ik heb onderzoek gedaan naar verschillende niches. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een niche waar ik al bekend mee ben, namelijk print.

Ik heb een domeinnaam gekocht voor €333 excl. BTW via DAN.com (was vroeger Undeveloped B.V.). Een sterke domeinnaam scheelt in de meeste gevallen wat in de marketing. Wou eigenlijk een andere domeinnaam maar €25.000,- was net iets te veel voor een domeinnaam 😉.

De domeinnaam die ik heb gekocht is “Geprint.nl“. Deze domeinnaam heb ik ondergebracht bij Neostrada webhosting.

De hosting ruimte heb ik via TransIP. Ideaal voor het hosten van de wat grotere sites. Standaard WordPress sites host ik wel gewoon bij Neostrada.

Het plan om de site te laten groeien

Op dit moment zal ik me vooral focussen om de basis van de website op te zetten. Technisch is er wat werk nodig om een sterke basis te hebben. Gelukkig ben ik zelf goed met de techniek wat veel kosten en tijd scheelt.

De website ga ik bouwen in Laravel. Voordeel daarvan is flexibiliteit met wat ik wil. Nadeel is dat ik alles zelf moet bouwen.

Het bouwen van de site zal echter in stappen gaan aangezien ik zo snel mogelijk ‘iets’ online wil hebben voor de zoekmachines.

Daarnaast zal ik in de eerste maand vooral focussen op een goede strategie te bepalen voor o.a. Social Media, content en voor de SEO.

Voor dit project zal ik alleen white-hat SEO technieken gebruiken, wil iets bouwen voor lange termijn. Als SEO tool gebruik ik voornamelijk WebCEO en Ahrefs gebruiken.

  1. Content creatie (handige tools, infographics)
  2. Goede kwalitatieve content (deels uitbesteed)
  3. Handmatige outreach om kwalitatieve links te krijgen

Vanaf 15 augustus ga ik pas daadwerkelijk live met de eerste versie van de site.

Meedoen aan de challenge?

Heeft deze post je aan het denken gezet om ook een soortgelijke challenge te doen? Laat het weten in de reacties en kom in de Facebook groep waar updates zal delen over de challenge.

Boekentips

Vragen over affiliate marketing? Word dan lid van de Facebook groep durf te vragen over affiliate marketing.

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Tim van Iersel

1 reactie op “€10K Challenge: Het bouwen van een succesvolle Affiliate website”

Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *