Op 2 januari 2019 heb ik Websitescanner als bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De bedoeling was om naast klant werk een SEO tool te bouwen waar iedereen gebruik van kon maken, een Software as a Service (SaaS) product.

De afgelopen jaren is het alleen zo geweest dat klant werk voor ging waardoor eigen projecten daar een beetje onder geleden hebben.

Begin juli heb ik dan ook een fysieke agenda om mijn tijd beter te kunnen plannen en werk ik nog maar 3 dagen per week voor klanten. 

Zo heb ik 2 dagen per week over om aan eigen projecten te werken en deze ook daadwerkelijk af te maken. De komende tijd zal ik dus weinig nieuwe klanten aannemen en iets meer aandacht hebben voor de nog lopende projecten.

De challenge:

Als inspiratie heb ik gekeken naar andere makers zoals Pieter Levels (12 startups in 12 maanden) die nu een mooi inkomen heeft uit enkele zijn projecten. Hij was overigens tot 7 startups gekomen.

12 startups in 12 maanden

In de challenge ga ik dus aan de slag met het bouwen van ideeƫn die hopelijk schaalbaar zijn en snel kunnen groeien. Door er 12 te doen in een jaar moet ik snel nieuwe releases doen waardoor ik vrij snel kan kijken of iets wel of niet aanslaat.

Ik zal het proces van het bouwen zoveel mogelijk delen in o.a. livestreams, videos en posts.

Verwacht van de tools die ik bouw er maar enkele zijn die succesvol zullen zijn. De challenge is voor mij een goede stok achter de deur om projecten ook daadwerkelijk af te maken en te lanceren.

Definitie van een startup

Verwacht niet dat ik 12 complete bedrijven heb staan in 12 maanden. Zelf zie ik startups als het maken van een nieuw product en deze zo snel mogelijk laten groeien.

Startups:


1. Vidiflow – Interactieve video editor

Vidiflow interactieve video editor

Tool voor het maken van Interactieve video’s. Vidiflow maakt het makkelijk om interactieve lagen over bijvoorbeeld Youtube video’s te creĆ«ren.

Naar Vidiflow


2. TamaTask – Todo-list & Time tracker

Check taken af van je todo-lijst en verzorg tegelijk jouw eigen virtuele huisdier.

TamaTask is nog in ontwikkeling.


3. Zoekwoord.nl

Gratis Nederlandse zoekwoorden tool – Met zoekwoorden data uit Nederland.

Naar de zoekwoorden tool


4. Rankplaats – Mass page creator

Snel nieuwe lokale landingspagina’s maken? Met Rankplaats kun je:

  1. Sneller spintax content genereren
  2. Variabelen in je teksten gebruiken met lokale plaats data

Rankplaats is nog in ontwikkeling