Op het moment van schrijven ben ik bezig met het ontwikkelen van een nieuw Content management systeem (CMS) speciaal voor affiliate websites. Hiermee word het mogelijk om diverse soorten affiliate websites te bouwen.

affiliatedashboard

Meerdere keren heb ik al de vraag gekregen of ik voor mensen een affiliate site kon ontwikkelen. Dit kan natuurlijk maar het is al wel snel kostbaar.

Met een gestandaardiseerd CMS die ingericht is voor een paar vormen van affiliate marketing word het niet alleen goedkoper om zulke sites te bouwen, het is ook nog eens makkelijker deze te beheren en met uitgebreide functionaliteiten uit te bouwen (flexibeler).

De volgende site modellen ga ik ontwikkelen als site mogelijkheid binnen het CMS.

1. Blog affiliate site

  • Pagina’s aanmaken
  • Blog posts aanmaken
  • Diverse handige componenten zoals ingebouwde email lijst aanmeldingsformulier (Mailchimp), Instagram feed, social links.

2. Webshop affiliate site

Handig ‘shop’ model waarbij feeds van diverse webshops kunnen worden ingeladen. Hierdoor heb je direct meerdere pagina’s en kun je vrij specifiek scoren in de zoekmachines op mode, tuin of een andere niche. Om echt meerwaarde te kunnen bieden hebben we extra opties toegevoegd. Met een of meerdere opties breng je toch iets unieks op de markt. Data feeds zijn uit te breiden met extra data zoals product specificaties e.d. hierdoor is het vergeleken met andere datafeed producten wat beter in gebruik. Deze zijn ook eenvoudig op de product pagina toe te voegen en te ordenen.

Extra opties

  • Prijzen met elkaar vergelijken
  • Producten met elkaar vergelijken (handig bij bijvoorbeeld telefoons)
  • Prijshistorie toonbaar maken
  • Services (alternatieve weergave) – voor feeds zoals opleidingen, vakanties etc.

Hierbij zal ook integraties zijn met meerdere affiliatie netwerken waardoor je ook al je klikken, sales en leads van je website(s) op een plek hebt.

Interesse?

Heb je nog ideeën of ter aanvulling die ik zeker mee moet nemen in het affiliate CMS, of heb je interesse in het affiliate CMS? Stuur dan een berichtje via de contact pagina.

Verwachting is dat ik het zal gaan aanbieden als SaaS product. Hierdoor kan het CMS nog geüpdatet worden zelfs nadat het is uitgebracht. Je hebt straks dus enkel nog een domeinnaam en een onderwerp nodig om aan de slag te gaan met affiliate marketing.

Vragen over affiliate marketing?

Heb je vragen over affiliate marketing? Word lid van de Facebook groep ‘Durf te vragen over affiliate marketing‘. Daar zal ik zelf ook mede vragen beantwoorden.