Affiliate Marketing 2020

2020 belooft wederom een jaar van uitdagingen en kansen voor zowel publishers als adverteerders (en natuurlijk ook voor de affiliate netwerken).

Als we terug kijken was 2018 toch wel het jaar van de GDPR. Het jaar 2019 stond in het teken van samenwerkingen zoals ook voorspeld was door o.a. AffiliateBlogger en Stellia.

De term ‘performance marketing’ wordt al veel vaker gebruikt en het ‘affiliate model’ is steeds meer van toepassing ook buiten standaard media.

2020 het jaar van…

1. Content is nog steeds king

Eentje die voorlopig ook nog wel even zal blijven. Content is en zal king blijven in 2020. De kwaliteit van de content wordt wel steeds hoger om zowel bezoeker als zoekmachine tevreden te houden.

SEO termen als ‘EAT’ zullen zeker belangrijk zijn voor affiliates. Veel lage kwaliteit sites zullen dan ook gaan omvallen. (Context is stiekem nog altijd king. Je content moet aansluiten met de zoekvraag).

2. Influencer marketing als onderdeel van affiliate marketing

Influencers zullen vaker worden aangesloten bij affiliate programma’s. Ze worden afgerekend op resultaat. Het resultaat van influencer marketing wordt ineens gedeeltelijk meetbaar.

Deze trend zet vooral door vanuit de nieuwe attributie modellen zoals die bij Tradetracker. Hierbij telt niet alleen de laatste klik maar de interacties met andere publishers die daarvoor al hebben plaatsgevonden. Hierdoor wordt de verdeling van commissie eerlijker.

3. AI in Affiliate Marketing

Een waar ik zelf minder in geloof, Chatbots in combinatie met Affiliate Marketing.

Gelukkig zijn er ook andere AI initiatieven zoals automatische affiliate links op basis van je website inhoud en AI’s die automatisch de juiste campagnes bij je site zoeken.

4. Publisher tools

Een groei van interactieve tools door publishers ter ondersteuning van de content. Hierdoor krijgt de data vanuit de adverteerders een nog grotere meerwaarde.

Mooi voorbeeld uit het verleden was bijvoorbeeld de Bol.com rekeningopvuller.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Tim van Iersel

0 reacties op “Enkele voorspellingen voor Affiliate Marketing in 2020”

Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *