Affiliate programma WooCommerce

Heb je een WooCommerce webshop? Dan kan het interessant zijn om met Affiliates je webshop te laten promoten. Je betaald affiliates enkel als ze zorgen voor klanten die ook daadwerkelijk iets kopen.

Inhoudsopgave

Wat is Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is het laten promoten van jouw webshop waarbij de affiliate enkel betaald krijgt als er ook daadwerkelijk een verkoop wordt gemaakt.

Affiliates promoten je webshop met een speciale link waardoor de afkomst van een sale te herleiden is en de commissie (beloning) bij de juiste affiliate terecht komt.

Bloggers kunnen bijvoorbeeld door zich aan te melden bij het affiliate programma van Bol.com, Coolblue of jouw website extra inkomsten krijgen via hun blog.

Waarom zou je een eigen affiliate programma lanceren

Een eigen affiliate programma / campagne opzetten kost wat tijd maar het heeft zeker op lange termijn veel voordelen.

Het eerste wat je moet doen is het bepalen van de marge die je wilt uitkeren aan de affiliates. Affiliates keren veelal 3,5 tot 12,5% commissie. Heb je een online product dan is de commissie vaak nog hoger ( 15% tot 50%).

Affiliates hoef je alléén te betalen wanneer er ook sales worden gemaakt. Je loopt dus minder risico op kosten vergeleken met betaalde Google advertenties en Facebook ads. Daar heb je sowieso kosten ook al verdien je er zelf niets aan.

WooCommerce Affiliate plugins

Er zijn verschillende WordPress plugins waar je eenvoudig een Affiliate Marketing werkend kunt krijgen in je webshop, 2 mooie voorbeelden daarvan zijn AffiliateWP en Yith.

AffiliateWP is hier een betaalde plugin voor en Yith is een gratis WordPress plugin.

AffiliateWP

AffiliateWP is de bekendste mogelijkheid om Affiliate Marketing toe te voegen aan je WooCommerce webshop.

AffiliateWP

Met deze plugin voeg je tal van mogelijkheden toe aan je huidige webshop om affiliates binnen te halen en jouw webshop goed te kunnen laten promoten.

Voor een volledig overzicht van alle functionaliteiten die deze plugin bied, kijk op de AffiliateWP website.

YITH WooCommerce Affiliates

Yith WooCommerce Affiliates is een freemium plugin waarbij de basis gratis is, wil je meer dan betaal je daar ook voor.

De plugin bied op het moment nog wat minder als dat AffiliateWP doet maar ze werken hard aan de weg om meer functionaliteiten te bieden.

Yiththemes

De gratis versie is te downloaden via WordPress.org. Voor de premium versie kijk op de website van YithThemes.

Affiliate netwerken

Naast de plugins heb je ook nog de keus om je site aan te sluiten op een affiliate netwerk. Hierdoor zit het hele affiliate gebeuren bij een externe partij waardoor je zelf minder technische dingen hoeft in te stellen.

Hierbij heb je ook meteen een leger aan affiliates die jouw webshop als optie binnen krijgen om te gaan promoten. Natuurlijk betaal je hierbij wel een klein percentage aan het netwerk.

Tradetracker

Een van de bekendere Affiliate netwerken. Hebben een breed aanbod waardoor ze ook enorm populair zijn bij bijna alle webshop niches.

Tradetracker
Opgericht in 2004. Internationaal actief en door het grote aantal adverteerders inmiddels marktleider in Nederland en België. Onderscheidend door geavanceerde affiliate software en link technologieën. Zelf adverteer ik ook voor verschillende bedrijven bij Tradetracker.
Meer info

Daisycon

Grotere partij die vooral grotere webwinkels aanbied aan affiliates om te promoten.

Tradetracker

Boekentips

Vragen over affiliate marketing? Word dan lid van de Facebook groep durf te vragen over affiliate marketing.

Gecategoriseerd in :, ,

Dit bericht is geschreven door Tim van Iersel

0 reacties op “Affiliate programma toevoegen aan je WooCommerce webshop”

Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *