Afgelopen jaar heb ik tientallen aanvragen binnen gekregen voor het bouwen van een affiliate website. Hiervan heb ik zeker 90% afgewezen of doorverwezen. Waarom? Veel startende affiliates komen met wat ze willen niet veel verder als ‘ik wil een vakantie affiliate site’.

In dit geval is het idee te vaag. Ik zou wel een simpele site kunnen bouwen maar hierbij zouden de inkomsten vergeleken met de kosten voor de site niet in verhouding staan. Zonder duidelijke visie van hoe de site meerwaarde bied voor bezoekers is de kans op succes vrijwel 0.

Meerwaarde bieden

Al vanaf de eerste sites die ik zelf heb ontwikkeld was er een duidelijk idee. Er was binnen een niche nog geen vergelijkingssite en de aanbieders waren mogelijk te vergelijken. Dit betekende veel handwerk in het begin maar wel met een duidelijk meerwaarde voor de bezoekers. Vergelijkingen die ze nergens anders konden vinden.

Het resultaat mocht er zijn met hoge posities in Google omdat mensen daadwerkelijk meerwaarde zagen in deze websites.

Hoeveel kost het om een affiliate site te laten ontwikkelen?

De kosten voor een goede affiliate site kunnen redelijk hoog oplopen. Hoe exacter je hebt wat je wilt laten ontwikkelen hoe minder de kosten zijn. Je zal alsnog moeten rekenen dat de vanaf prijs zeker boven de 1000 euro is als je maatwerk wilt laten ontwikkelen.

Goedkoop je affiliate idee testen

Weet je niet zeker of je concept werkt? Dan is het vaak mogelijk om een WordPress site te starten en deze zelf in te richten met een thema.

In mijn geval met de vergelijkingssite was dit zeker een mogelijkheid. De eerste versies waren gewoon in WordPress gezet omdat het toch allemaal nog handwerk was.

Later werden de prijzen in Excels bijgehouden en uiteindelijk heb ik alles weten te automatiseren met crawlers die dagelijks de prijzen controleerde.

Andere oplossingen?

Mocht het idee toch niet helemaal makkelijk te maken zijn in een site als WordPress? Dan zijn er nog andere manieren om toch te kunnen starten, zoals het samenwerken met een developer (inkomsten delen).

Wil je met mij samenwerken? Neem dan contact met me op via de contact pagina. (7 jaar affiliate & development ervaring).

Wil je een affiliate ‘shop’ of blog laten maken? Dan is het ook mogelijk gebruik te maken van AffiliateDashboard. Een door mij ontwikkeld CMS speciaal voor affiliates met extra’s die daadwerkelijk meerwaarde bieden aan bezoekers vergeleken met standaard affiliate shops. Extra’s zoals producten vergelijken, aanbieder prijzen vergelijken, product prijs geschiedenis etc.