Affiliate
Site voorbeelden

Tijdens het bloggen over affiliate marketing heb ik talloze vragen gehad van mensen hoe je nou een affiliate website bouwt en waar deze over moet gaan (“is deze niche goed?”). In de meeste gevallen blijft het bij plannen of hebben de site totaal geen meerwaarde voor zowel adverteerders als website bezoekers en dus ook weinig inkomsten.

De challenge eerder voor mij was om 52 affiliate sites bouwen in 52 weken te bouwen. Hier ben ik echter na zo'n 3 maanden mee gestopt. De tijd die ik had voor sites was zo kort dat dit veel invloed had op de kwaliteit. Alsnog zal ik sites maken met als voorwaarde dat ze daadwerkelijk iets toevoegen aan de wereld. Hierbij is affiliate marketing geen doel maar eerder een toevallige toepassing.

Hierbij zal ik ook de inkomsten van elke site delen om een idee te krijgen hoeveel je nou met een affiliate site kunt verdienen, de achterliggende technieken en hoe ik ze kan onderhouden en up-to-date kan houden.

Affiliate sites (11)

Timvaniersel.com
Timvaniersel.com
Timvaniersel.com, mijn eigen blog is vernieuwd.
Online sinds:
23-10-2018
Inkomsten tot nu toe:
€ 921.81
HackathonAgenda.nl
HackathonAgenda.nl
Direct overzicht in alle aankomende hackathons in Nederland.
Online sinds:
02-11-2018
Inkomsten tot nu toe:
€ 2.8
Garnalenaquarium.com
Garnalenaquarium.com
Van hobby naar eenvoudige affiliate website
Online sinds:
06-12-2018
Inkomsten tot nu toe:
€ 0
CuratedBy
CuratedBy
GPT (Get paid to) affiliate site. Deel je favoriete producten en verdien geld.
Online sinds:
08-12-2018
Inkomsten tot nu toe:
€ 0
Wijn.io
Wijn.io
Affiliate webshop website op basis van het Stellia CMS
Online sinds:
01-01-2019
Inkomsten tot nu toe:
€ 0
Websitescanner.io
Websitescanner.io
Business website
Online sinds:
21-01-2019
Inkomsten tot nu toe:
€ 105.41

Werkwijze

Sites met affiliate marketing zijn veelal aangesloten bij het affiliate netwerk Tradetracker en de hosting waar gebruik van word gemaakt (TransIP en Neostrada webhosting)

Hoeveel er exact wordt verdiend zal ik mede ook wekelijks updaten. Bij enkele affiliate netwerken zal doormiddel van een integratie dit automatisch geüpdatet worden.

Achtergrond

Sinds begin 2011 ben ik zelf actief met affiliate marketing. In begin jaren veel geëxperimenteerd met verschillende modellen en ook al meerdere zeer succesvolle sites gehad (en verkocht).

Zelf heb ik extreem veel affiliate ideeën die ik graag zou willen uitwerken. Alleen net als vele andere blijven veel alleen bij plannen. Om deze ook daadwerkelijk online te krijgen geef ik mezelf minder tijd om iets online te krijgen.

Berichten (2)

Reacties (2)

Tim van Iersel 5 maanden geleden
Heb je vragen over dit project? Reageer hier in de reacties!

Auteur

Ries Goudriaan 1 maand geleden
Hi Tim, Ik heb al een tijd het idee om een affiliate marketing website te gaan starten en dit een tijd geleden zelf geprobeerd. Echter kwam ik hier niet uit en heb ik dit even laten varen. Nu wil ik dit toch weer gaan starten. Kan ik jou niet inhuren om dit van a tot z te laten bouwen? Het wordt een verzamelsite waarbij allerlei producten in een bepaalde industrie worden verzameld. Kan er hier nog niet teveel over zeggen. Groet Ries

Reageren