Timvaniersel.com

Creatief developer

Gratis zoekwoorden tool – Zoekwoord.nl

Begin December is zoekwoord.nl gelanceerd, een Nederlandse zoekwoorden tool waarmee je snel zoekwoord suggesties en de bijbehorende zoekvolumes kunt opzoeken.

Zoekwoord.nl

Waarom een zoekwoorden tool gebruiken?

Zoekwoorden onderzoek doe je vooral om inzicht te krijgen in waar mensen op zoeken. Als je dat eenmaal weet kun je met alle info je site beter inrichten en website teksten gerichter schrijven.

Zoekwoorden tools

Op internet zijn er redelijk wat zoekwoorden tools te vinden, de meeste zijn echter beperkt tenzij je betaald. Zoekwoord.nl geeft net wat meer suggesties (250) met het aantal mensen dat maandelijks zoekt op het betreffende zoekwoord.

Alternatieve zoekwoorden tools zijn aan te raden wanneer je zelf niet adverteert, Google zoekwoorden planner geeft namelijk alleen goede resultaten terug met zoekvolumes als je ook advertenties hebt lopen.

Externe tools zoals zoekwoord.nl geven deze data wel specifiek weer.

Resultaten pagina binnen de tool

Als je zoekt binnen zoekwoord.nl kun je op een zoekwoord klikken waarna je suggesties krijgt op basis van dat zoekwoord. Zo kun je dieper graven naar long-tail zoekwoorden vanuit een zoekwoord met een hoog zoekvolume.

zoekwoord tool resultaten

Zoekvolume, CPC en competitie

Binnen Zoekwoord.nl zie je het zoekvolume, CPC en Competitie.

  • Zoekvolume – Aantal mensen dat maandelijks zoekt naar een zoekwoord
  • CPC – Kosten om op het zoekwoord te adverteren (SEA)
  • Competitie – Percentage gebaseerd op het aantal verschillende adverteerders die op het zoekwoord adverteren, dit kan een indicatie zijn van meer concurrentie op SEO gebied.

Exporteren als .CSV

Degene die vaker zoekwoorden onderzoek doen weten hoe handig het is om alles in Excel te hebben, deze tool exporteert dan ook alles binnen no-time als .CSV.

Zo kun je alle zoekwoorden zo kopiëren naar 1 Excel bestand waar je de zoekwoorden beter kunt groeperen en verder kunt verwerken.

Vragen of suggesties voor de tool

Heb je vragen over de tool of juist suggesties om de tool nog beter te maken? Laat het gerust weten.

P.s. de tool blijft gratis, als de maker van de tool kan ik dat zeggen 🙂.

Metaaldetector voor kinderen

In de afgelopen maanden ben ik aangestoken met de hobby metaaldetectie. Muntjes en andere oude metalen dingen zoeken.

Natuurlijk is het veel leuker om dat samen te doen en dus heb ik mijn zoontje van 4 een metaaldetector cadeau gegeven. Nu kunnen we samen gaan ‘schat zoeken‘. Een leuke activiteit om samen te doen.

Lees verder

Web scraping met PHP

Afgelopen jaar heb ik Websitescanner.nl gebouwd een service waar mensen gratis feedback kunnen krijgen op On-site SEO van de opgegeven URL.

De gebruikte programmeer taal hiervoor was PHP met behulp van PHP Simple HTML DOM Parser, een open-source script gespecialiseerd in het vinden van bepaalde elementen op een pagina.

Lees verder

Wat is RSS?

Wat is RSS en waar wordt het voor gebruikt?

Veel websites hebben een RSS feed maar wat is een RSS feed eigenlijk. RSS is een manier om updates te sturen als er bijvoorbeeld nieuwe nieuwsberichten of meldingen zijn. RSS is tegen alle verwachtingen in niet zo populair geworden als iedereen gedacht had.

Uitleg RSS

RSS is een technisch hulpmiddel dat je eenvoudig op de hoogte houd van nieuwe berichten online worden geplaatst op bijvoorbeeld diverse nieuwssites.

Door middel van RSS hoef je niet steeds dezelfde websites te bezoeken om te kijken of er iets nieuws is gepubliceerd. Met deze RSS-feeds krijg je automatisch een notificatie en een korte beschrijving van wat er op de site is geplaatst.

Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig kijken of NU.nl iets nieuws publiceert door middel van feeds zonder daadwerkelijk nog de website te bezoeken. RSS staat voor ‘Really Simple Syndication’.

RSS feeds zijn .xml bestanden waardoor een website, mailprogramma of RSS reader deze makkelijk kan uitlezen en met opmaak op je computer kan tonen.

Naast nieuwssites zijn er ook diverse sites die hun aanbiedingen aanbieden in een RSS feed zo kun je dus ook op de hoogte blijven van je favoriete webshop of de aanbiedingen van je concurrentie.

Feedreader – Abonneren op een RSS feed

Vaak staat er op een site de optie om je te abonneren op de RSS feed. Zo is bijvoorbeeld op de RSS pagina van nu.nl een lijst met diverse feeds van de nieuwscategorieën.

De RSS feeds kun je bij diverse RSS-readers uit laten lezen waardoor je een overzicht krijgt van interessante nieuwe artikelen.

Nederlandse RSS feeds:

RSS Readers

  • OnlineRSS Niet langer online

Wordt RSS nog gebruikt?

RSS wordt op het moment veel gebruikt vooral vanuit nieuwssites voor het aanbieden van enkele nieuwsitems op bijvoorbeeld startpagina’s en voor het doorgeven wat het weer wordt aan mensen in hun RSS reader. De verwachting is dat RSS blijft bestaan al is het nooit echt een super groot succes geworden. Veel mensen weten dan ook niet wat RSS is en hoe handig het systeem voor ze kan zijn.

© 2024 Timvaniersel.com

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑