4 Manieren om aan een goede Domeinnaam te komen

tim van iersel

Tim van Iersel @tim_vaniersel
Creatief developer
3 maanden geleden

4 Manieren om aan een goede Domeinnaam te komen

4 Manieren om aan een goede Domeinnaam te komen

Een goede sterke domeinnaam kan het verschil zijn als het gaat om vertrouwen wekken bij potentiele bezoekers in de zoekmachines zoals Google en Bing. Maar hoe vind je nou een sterke domeinnaam die ook nog eens beschikbaar is?

Onderstaande methoden gebruik ik zelf ook om aan een goede domeinnaam te komen.

1. Exacte match met zoekopdracht

Soms gebeurd het dat een domeinnaam nog gewoon beschikbaar is. In dit geval kun je deze gewoon registeren bij een webhosting bedrijf zoals Neostrada.

Met Exact Match domeinnamen worden voornamelijk simpele domeinnamen bedoeld zoals Coachdesk.nl voor het zoekwoord “coachdesk” en robotstofzuigerkopen.nl voor de zoekterm “robotstofzuiger kopen”

2. DomainCatchers

De beste domeinnamen zijn in de meeste gevallen al geregistreerd. Soms komt het echter voor dat een domeinnaam verloopt. Het kan zijn dat de eigenaar failliet is of simpelweg de domeinnaam niet heeft verlengd. In veel van deze gevallen zijn de domeinnamen zo gewild dat er domain catchers zijn.

Diensten die de domeinnaam voor je kunnen opvangen voordat iemand anders dat doet. Om de domeinnaam te laten registeren doen deze partijen aan zogenaamde domeinnaam veilingen waarbij de catcher voor de hoogste bieder probeert de domeinnaam vast te leggen. Enkele domeinnaam catchers zijn: Domainorder.nl en Catchtiger.nl

3. Domeinnaam marktplaatsen

Als 3de optie heb je ook nog normale domeinnaam veilingen. Net als bij marktplaats heb je aanbieders en kopers van domeinnamen. Een van de platformen om je domeinnamen te kopen of te verkopen is undeveloped. Let er op dat de prijzen ook hier wel erg kunnen oplopen. Zelf verkoop ik hier ook nog enkele domeinnamen.

4. Alternatieve domeinnaam extensie

Persoonlijk houd ik wel van deze methode, het registreren van een alternatieve domeinnaam extensie zoals .io, .shop of .amsterdam. In dit geval ligt het er natuurlijk erg aan wat je doet met wat voor extensie je registreert.

Websitescanner (mijn eigen bedrijf) maakt bijvoorbeeld gebruik van de domeinnaam Websitescanner.io. .io domeinnamen worden voornamelijk gebruikt voor technische startups, past dus prima bij Websitescanner.

Een alternatieve domeinnaam extensie kun je eenvoudig registreren via Neostrada.

Reacties (0)

Reageren