Divi theme review

Start je met een nieuwe WordPress website dan moet je een keuze maken voor een geschikt WordPress thema. Als WordPress developer kom ik veel thema’s tegen en maak ik ook zelf maatwerk WordPress thema’s en plugins.

Voor klanten met een lager budget is een bestaand WordPress thema vaak een meer passende optie. Het is vaak een stuk goedkoper. 

Sommige templates raad ik echter af aan klanten. Ze zijn niet gebruiksvriendelijk of hebben erg rommelige code. Een template waar ik echter zelf wel blij van werd met page builder was het Divi thema.


Naar de Divi website

Divi theme review

In deze Divi Review kijk ik naar de positieve en negatieve kanten van Divi theme. Divi is een WordPress thema met uitgebreide mogelijkheden en lay-out templates om snel mooie websites op te zetten (deze functionaliteiten komen vanuit de Divi Page builder).

Het Divi WordPress thema is gebouwd door het bedrijf Elegant themes.


Elegant themes website

Voor wie is het Divi WordPress thema geschikt?

Voor de wat meer ervaren WordPress gebruiker is het een erg fijn thema om te gebruiken. Start je pas net met WordPress dan kan dit thema wat veel zijn om in een keer te leren met WordPress. Heb je weinig ervaring met WordPress laat dit werk dan doen door een webbouwer.

Visual editor Divi
Blokken editor Divi

Naar de website van Divi

Divi Voordelen

Veel mensen gebruiken Divi, volgens onderzoek van Buildwith word dit thema op meer dan 1 miljoen websites gebruikt.

Er word nog continue aan door ontwikkeld. Hierdoor blijft het up-to-date en kun je van steeds geavanceerdere modules en mogelijkheden gebruikmaken.

Er is een uitgebreide catalogus met templates en voorbeelden. Per template hebben ze meerdere voorbeelden die je direct kunt importeren binnen je eigen website, zo heb je binnen enkele seconden een nieuwe pagina opgezet.

Snelle laadtijd vergeleken met andere page builders, hierdoor werkt Divi een stuk prettiger. Met de laatste update is dit zelfs nog sneller geworden.

Met elke module kun je direct zien hoe dit er uit ziet. Zo kom je niet voor verassingen te staan als je continue aan de achterkant van een website zit en maar moet afvragen hoe het er dan aan de voorkant uitziet.

Templates zijn makkelijk eigen te maken. Hierdoor ziet bijna geen een Divi website online er hetzelfde uit.


Naar de Divi website

Divi nadelen

Divi is vooral veel handwerk. Je moet elke pagina opnieuw opbouwen met blokken of kopieeren naar een andere pagina. Dit is prima voor een kleine website met maximaal 20 pagina’s, voor een grote website zou dit echter een ramp zijn.

Vendor lock-in – Het nadeel van zo’n theme builder is dat ze shortcodes gebruiken. Het werkt allemaal prima maar wil je ooit switchen naar een ander thema dan heb je een probleem. Je blijft achter met onleesbare pagina’s.

Wat kost Divi?

Bij Divi kost het thema kost $89 per jaar. Er is ook een mogelijkheid om eenmalig $249 te betalen voor een lifetime licentie. Dan heb je geen jaarlijkse kosten meer. Hiervoor krijg je het thema en customer support via de website van Divi zelf mocht je tegen problemen aanlopen.

Divi wordpress pricing

Divi kopen

Websites op basis van het Divi Theme

Divi website voorbeeld
Divi website voorbeeld

Conclusie

Het Divi theme is voor de wat meer ervaren WordPress gebruikers een goede match. Bied voldoende flexibiliteit om unieke websites te maken en haalt het technische voor een deel uit het websites maken.

Je hoeft niet langer een developer te zijn om een unieke website in elkaar te zetten. (Voor mij als webdeveloper misschien wat minder positief 😉 ).

Divi Theme Beoordeling: 8 van de 10

In dit kunnen affiliate links gebruikt zijn. Als je via een affiliate link op de website van een adverteerder iets koopt dan krijgen wij hier een vergoeding voor.

Categorised in: ,

This post was written by Tim van Iersel

0 reacties op “Divi WordPress theme review”

Reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *