Magic mirror

Eerder deze week ben ik begonnen met het maken van een interactieve spiegel geïnspireerd op de “Magic Mirror” van Michael Teeuw. Anders dan zijn versie wil ik de spiegel interactief maken met een Raspberry Pi camera.

Dit kan uiteindelijk bijvoorbeeld een interactieve badkamer spiegel worden waarmee stijl advies gegeven kan worden en/of make-up video’s bekeken kunnen worden.

Het idee is om meerdere applicaties te gaan maken voor deze spiegel van horror spiegel, interactieve game tot wat meer functionele doeleinden. 

Voor dit project wil ik dan ook zeker gaan testen met gezichtsherkenning maar of het gaat lukken is nog maar de vraag door dat het werkgeheugen van een Raspberry Pi maximaal 1GB is.

De materialen

  1. Houten frame
  2. Spion spiegel (Fablab013 winkel)
  3. Oud beeldscherm (niet meer te koop – Tweakers)
  4. Raspberry Pi 2b (Conrad.nl)
  5. Micro SD kaart 8GB Class10 (Conrad.nl)
  6. HDMI kabel (Conrad.nl)
  7. Micro USB oplader (Conrad.nl)
  8. Wifi adapter (Conrad.nl)
  9. Raspberry Pi camera (Conrad.nl)

* Enkele producten kunnen voordeliger zijn bij andere winkels, vergelijk dus vooral! Als ik nog meer producten ga gebruiken zal ik deze hier nog aan toevoegen.
Zelf had ik alle materialen op het hout en de spiegel na al in huis.

Het beeldscherm

Ik ben gestart met het beeldscherm uit te pakken. Met licht geweld heb ik een oud Samsung computer scherm ‘gesloopt’. De boxen bewaar ik omdat geluid voor enkele toepassingen misschien zelfs wel interessant zijn, zelfs voor een spiegel.

Zoals op onderstaande foto te zien zitten alle beeld besturings-elementen van het beeldscherm mooi in een metalen frame in het midden. Daar om heen kan al mijn eigen materiaal. 

Het formaat van het beeldscherm (zonder omhulsel) is 545 mm x 320 mm x 50 mm.

Hout & de spion spiegel

Op basis van het beeldscherm formaat heb ik de afmetingen van het hout en van de spiegel bepaald. Ik heb al een aanvraag gedaan voor het hout en voor de spiegel. 

Zoals in onderstaande afbeelding te zien is moet de spiegel iets groter zijn als het beeldscherm, het formaat moet dan ook 563 mm x 338 mm x 3 mm worden. Hierdoor is er 2 millimeter speling in de groeven van het hout.

Magic mirror frame

Het totale frame wordt hiermee dus 605 mm x 380 mm.

Zo snel als ik de materialen heb ga ik verder met het project en zal ik deze blog updaten. Ik wacht momenteel nog op reactie van het Fablab013 voor de spiegel en op de prijs voor het hout bij een andere partij.

Heb je nog ideeën voor me of tips? Laat het weten in de reacties!

Update:

Helaas ging de televisie vroegtijdig al kapot. Heb dit project daarna niet meer voortgezet i.v.m. tijdstekort.

Categorised in: ,

This post was written by Tim van Iersel

0 reacties op “Interactieve spiegel (Magic mirror)”

Reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *