Steen papier schaar, interactieve video

Interactieve video’s op Youtube

Vroeger was het binnen Youtube mogelijk om bij betaalde campagnes een interactieve laag toe te voegen. Hiermee konden gebruikers ergens op klikken waardoor ze naar een specifieke situatie werden meegenomen.

“Choose your adventure” video’s waren erg populair en maakte gebruik van annotaties. Deze zijn helaas niet meer te gebruiken.

Hoe kun je nu Youtube video’s interactief maken?

Eindscherm

De enige manier dat je binnen Youtube enige interactie kunt bereiken is door het eind scherm goed in te richten. Hier zijn echter meerdere eisen aan zoals de lengte van de video, doelgroep etc.

Vraag stellen

Een vorm van interactie aangaan met je gebruikers is om gewoon een vraag te stellen binnen de video en of ze het antwoord in de reacties willen zetten.

Interactie toevoegen bij video embeds

Een manier waar ik zelf mee heb geĆ«xperimenteerd is door video’s te embedden en er een laag overheen ze zetten.

Zo kun je in een video keuzes over de video heen plaatsen om naar een andere pagina, video moment of een andere video te linken.

Interactieve video voorbeeld – Steen, papier, schaar

Bekijk hier het voorbeeld (ik sta liever niet op video, dat is ook wel te merken šŸ™‚ ).

Uiteraard zijn er ook nadelen aan deze techniek, zo werkt het niet binnen Youtube.

Zet video’s dus op verborgen en zet een link in de beschrijving om te verwijzen naar de pagina waar deze op staan, dan weet je zeker dat mensen bij de interactieve versie kijken.

Hulp nodig?

Wil je zelf een video interactief maken en heb je daar hulp bij nodig? Stuur gerust een berichtje. Zelf met video bezig? Word dan lid van de Facebook groep “Durf te vragen over Video

Categorised in:

This post was written by Tim van Iersel

0 reacties op ā€œInteractieve Youtube Video’sā€

Reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *