Op pad met een Metaal detector

Een hele tijd terug kreeg ik de vraag of ik een platform kon ontwikkelen voor het registreren van bodemvondsten. Een site speciaal voor mensen die regelmatig met de metaaldetector op pad gaan.

Natuurlijk was mijn antwoord ja maar om wat meer feeling te krijgen met de hobby ben ik een keer mee gegaan met een ervaren metaaldetectorist.

De eerste vondst op een akker met een Teknetics T2 metaaldetector was meteen een onderdeel van een zilver sieraad. Verder die dag nog een zegel loodje gevonden.

Bodemvondsten

De collega zoeker met wat meer ervaring haalde natuurlijk een stuk meer uit de grond (10 munten). Maar die wist ook beter wanneer het wel of niet de moeite waard was om te graven.

Metaaldetectie als hobby

Inmiddels ben ik nu ook aangestoken met de hobby. Verwacht dan ook binnenkort een eigen goede metaaldetector te kopen. (Voor mijn zoontje al een kinder metaaldetector gekocht en die bevalt prima).

Voor mij is het vooral ontspanning en eindelijk met een doel op pad te gaan (zomaar een stuk gaan lopen vind ik zelf maar niks).

Daarnaast is het natuurlijk altijd spannend met wat er in de grond nou verstopt zit als de metaaldetector iets aangeeft.

Dus nu naast het experimenteren / hobbyen met code zal je me ook met een ‘piepstok‘ kunnen zien zwaaien.

Website voor het registreren van je bodemvondsten

Zoals eerder aangegeven had ik ‘Ja’ gezegd op het ontwikkelen van een website voor het registeren van bodemvondsten. Deze komt er dan ook zeer binnenkort onder de naam “DetectorHub“.

Detectorhub logo

Een platform site waar mensen hun bodemvondsten kunnen registreren en eventueel met andere kunnen delen.

Per vondst kan iemand er voor kiezen hem openbaar te laten zien en of ze wel of niet de locatie aan anderen willen laten zien.

Categorised in:

This post was written by Tim van Iersel

2 reacties op “Op pad met een Metaal detector”

Reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *