Schema markup

Schema Markup ook wel “structured data” of “rich snippets” genoemd is een manier om context te bieden aan zoekmachines waar een pagina over gaat. Hierdoor wordt het voor zoekmachines duidelijk dat een pagina bijvoorbeeld over een persoon gaat, een product, een organisatie of een event.

Daarnaast kun ook de details meegeven zodat Google dit al in de zoekresultaten kan laten zien.

Remove Schema

Je hebt een website en gebruikt meerdere plugins die rich snippets/ schema markup op je site plaatsen. Nu kan het zijn dat de schema van meerdere plugins met elkaar conflicteert.

Dit kan verwarrend zijn voor de zoekmachines waardoor ze helemaal niets of de verkeerde info weergeven in de resultaten.

Om hier een oplossing voor te bieden is de “Remove Schema” plugin ontwikkeld samen met Lorenzo Nannings van TweakTheWeb.


Plugin bekijken op WordPress.org

Remove Schema plugin Screenshots

Plugin / thema Schema markup verwijderen
Remove schema screenshot
Alle Schema markup verwijderen

Plugin gebruiken

De plugin is beschikbaar via WordPress.org. Voor de actuele documentatie kijk op remove-schema.com.


Plugin bekijken op WordPress.org

Hulp nodig met je website?

Naast Open Source WordPress plugins ontwikkel ik ook websites, plugins en optimaliseer ik websites voor de zoekmachines.

Heb je zelf een idee voor een WordPress plugin, wil je een bepaalde functionaliteit toevoegen aan je eigen website of een website laten bouwen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op dan kijken we samen naar de beste oplossing.


Contact opnemen

Sinds kort is er ook de Facebook groep Aan de slag met Schema Markup, hierin deel ik tips over hoe je met Schema markup / Rich snippets aan de slag kunt.

4 reacties op “Remove Schema WordPress plugin”

Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *