Maatwerk Schema markup plaatsen per pagina binnen WordPress.

Je hebt een WordPress website en je wilt de schema markup, ook wel structured data genoemd aanpassen. Nu kun je dit bij de meeste plugins en thema’s niet zomaar doen.

Om dit probleem op te lossen heb ik de Open Source plugin Websitescanner Custom Schema ontwikkeld. Het voegt aan de onderkant van de editor pagina een extra veld toe waar je de JSON-ld schema markup kunt plaatsen.


Plugin bekijken op WordPress.org

Screenshot van de Websitescanner Custom Schema plugin

Zeker in combinatie met de Remove Schema WordPress plugin heb je de ideale combinatie in huis om per pagina de schema van andere themas en plugins uit te schakelen en eigen schema markup te plaatsen.

Je verwijderd bijvoorbeeld met de Remove Schema WordPress plugin de Yoast Structured data en plaatst je eigen versie met enkele aanpassingen.

Automatische JSON validatie

Websitescanner custom schema maakt gebruik van automatische JSON validatie telkens als je een wijziging maakt. Op deze manier weet je zeker dat je JSON klopt.

Wanneer je bericht of pagina gepubliceerd is gaat de link in de editor gelijk naar de juiste pagina van de Google Structured Data Testing Tool. Zo kun je gelijk checken of alles klopt.

3x JSON-ld velden in de editor

De plugin ondersteunt maximaal 3 velden om schema markup in te plaatsen (meer moet je er ook niet hebben).

Screenshot ondersteuning voor meerdere velden

Support

Vragen of opmerkingen over de plugin? Reageer dan gerust in de reacties. De plugin is beschikbaar via WordPress.org.


Plugin bekijken op WordPress.org

Hulp nodig met je website?

Naast Open Source WordPress plugins ontwikkel ik ook websites, plugins en optimaliseer ik websites voor de zoekmachines.

Heb je zelf een idee voor een WordPress plugin, wil je een bepaalde functionaliteit toevoegen aan je eigen website of een website laten bouwen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op dan kijken we samen naar de beste oplossing.


Contact opnemen

Sinds kort is er ook de Facebook groep Aan de slag met Schema Markup, hierin deel ik tips over hoe je met Schema markup / Rich snippets aan de slag kunt.

1 reactie op “Websitescanner Custom Schema WordPress plugin”

  • Jos schreef:

    Hey Tim, super tooltje. Kreeg met andere plugin in WordPress continue foutmeldingen binnen Googles testing tool maar deze werkt perfect!

Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *