Tim van Iersel

Development, SEO & Affiliate marketing

Categorie: Affiliate marketing

“Create added value or die”, ook als affiliate

Inmiddels is het meer dan 6 jaar geleden dat ik bekend werd met affiliate marketing. Zelf had ik per toeval vroeg al succes maar zelf ben ik ook altijd actief bezig geweest met kijken hoe andere bedrijven/ondernemers affiliate marketing toepassen. Hiervan zijn er maar enkele succesvol.

Concepten worden (slecht) gekopieerd, sites nemen enkel product feeds over of schrijven content enkel bedoelt voor de zoekmachines. Deze zijn voor mij als mens niet makkelijk te lezen. Dit noem ik zelf voortaan “internet vervuiling”.

Het is belangrijk om zelf goede kwaliteit content te creëren. Volgens adverteerder Jeroen Maaijen (2016) van TUI is de belangrijkste succesfactor dat je passie hebt voor wat je doet. “Als ik kijk naar affiliates die succesvol zijn, dan zitten die vaak al jaren in het vak, ze geloven in zichzelf en ze zijn gefocust op kwaliteit en content. Ze bezoeken de bestemmingen en accommodaties ook daadwerkelijk en maken echt originele content. Affiliates die alleen voor de korte termijn winsten gaan en niet investeren in kwaliteit die gaan het niet meer redden.”

Lees verder

Soorten affiliate websites

Affiliate websites voorbeelden

Er zijn diverse soorten affiliate websites en de ene manier is succesvoller dan de ander. Maken Media, het bedrijf waar ik voor werk, gebruikt ook diverse soorten affiliate sites. Hieronder heb ik verschillende methodes beschreven en affiliate voorbeelden gegeven zoals blog sites en vergelijkingssites. Eerder heb ik ook al het blog bericht “Wat is affiliate marketing” geschreven.

Lees verder

Mijn eerste affiliate website

Het is ondertussen denk al weer 3,5 jaar geleden (2010) dat ik was begonnen met affiliate marketing. 2500+ sales/leads verder kijk ik terug op mijn eerste affiliate website. Op deze website deed ik stofzuigers van Bol.com promoten (zonder heel veel succes). Waarom stofzuigers? Eerlijk gezegd zou ik het niet meer weten, waarschijnlijk omdat hier nog niet heel veel sites over waren.

Lees verder

Wat zijn affiliate links?

“Affiliate links” Als je nog nooit van Affiliate marketing hebt gehoord is zegt het je waarschijnlijk niets. Affiliate links zijn links die op een speciale manier worden gelinkt naar een webshop. Vaak heeft deze link een speciale code op het eind zodat herkend kan worden van welke affiliate de link komt.

Als een bezoeker via de link tot 30 dagen na de hand van het klikken op de link een aankoop doet bij de webshop krijgt de affiliate (website waar de link op stond) geld als beloning voor het aanbrengen van een nieuwe klant of het zorgen voor nieuwe verkopen.

wat zijn affiliate links?

Lees verder

Wat is Affiliate Marketing?

Wat is affiliate marketing? Deze vraag werd in het begin toen ik net begonnen was met affiliate marketing vaak gesteld, simpelweg is het gewoon hetzelfde als advertenties van bijvoorbeeld Google Adsense. Het grootste verschil is dat je niet per klik altijd betaald krijgt, maar per inschrijving of per verkoop die een webshop via jou site maakt.

Lees verder

Affiliate links voor SEO?

Gisteren avond was het weer zover, een mailtje van een hosting bedrijf die vroeg of ik ze wou promoten middels affiliate marketing. Eigenlijk niks mis mee, maar in de eerste zin stond meteen dat ze het voor hun SEO deden.

Lees verder