Blockchaingers Hackathon

De voormalige suikerfabriek in Groningen was gastheer voor de tweede editie van deze hackerswedstrijd. Vier dagen en nachten gingen 700 techpioniers van over de hele wereld verdeeld in 63 teams aan de slag met toepassingen met behulp van blockchaintechnologie.

Zelf heb ik mee gedaan aan de Blockchaingers Hackathon in Groningen. Hierbij heb ik met het team FHICTchaingers de eerste plek behaald binnen de Future of Pensions track.

Jongeren bewust maken over pensioen

De FHICTChaingers bestaande uit studenten, alumni en een docent van Fontys Hogeschool ICT Eindhoven (Steve Thijssen, Eveline Druncks, Sebastiaan Verdonk, Toon van Strijp, Jordy Vonk, Tim van Iersel en Erdinc Sacan) maken jongeren bewust over hun pensioen met behulp van micro transacties.
Eveline Druncks, woordvoerster van FHICTchaingers legt uit:

Jongeren zijn helemaal niet bezig met hun pensioenen, het is een ver van mijn bed show voor ze. Bewustwording onder jongeren is een issue voor pensioenfondsen. Dit willen wij als team tackelen door jongeren (in principe iedereen) na te laten denken over zijn/ haar pensioen met micro transacties. Bij ieder touchpoint, bijvoorbeeld bij het ontvangen van statiegeld, inleveren van oude mobieltjes, verschil in daltarieven van stroom kan je beslissen om het statiegeld nu te ontvangen of dit te laten storten in je pensioenfonds. Dit voeren we uit doormiddel van Blockchain technologie.

De juryleden waren erg enthousiast over het idee. Dit waren o.a. staatssecretaris van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops, Mattereum oprichter en CEO Vinay Gupta en Special Envoy voor Startup Delta ZKH Prins Constantijn van Oranje-Nassau.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op de website van Websitescanner: Winnaar grootste Blockchain Hackathon ter wereld!


Update

Enkele maanden later werk ik zelf als blockchain developer. Daarnaast ook bezig met de corporate startup (RetireMe).