Tip 1 Kies een domeinnaam die gemakkelijk te onthouden is

Om een bekende of makkelijk onhoudbare website te hebben is het belangrijk een simpele domeinnaam te gebruiken die iedereen zo kan onthouden. Het gebruik van koppeltekens of cijfers is dan in dat geval ook afgeraden.
Kies dus een domeinnaam die iedereen goed zou kunnen onthouden.

Tip 2 Probeer een belangrijk keyword in je Domeinnaam te stoppen.

Zoekmachines zoals Google en Bing geven websites met zoekwoorden ook wel keywords genoemd in de domeinnaam een hogere waardering, vanwege de relevantie met de zoekterm die door een Googlelaar is ingetypt. Dit lijkt misschien wat moeilijk, maar als iemand op ‘bouwbedrijf’ zoekt in Google dan zal een website met bouwbedrijf in de naam net een klein voordeel hebben tegenover degene zonder bouwbedrijf in de naam.

Dus bijvoorbeeld in plaats van vaniersel.nl neem je de domeinnaam bouwbedrijfvaniersel.nl. Het is in dit geval wel slim om de korte domeinnaam ook te registreren. Een kortere domeinnaam die makkelijker op je visitekaartje en drukwerk kan schrijven. Deze domeinnaam kun je laten doorverwijzen naar de langere domeinnaam.

Een exact match domeinnaam zou nog het beste scoren bijvoorbeeld voor een website over broccoli, www.broccoli.nl te noemen, dit is een uitstekende manier om hoger in Google te komen. Met een exact match domain heb je een voordeel tegenover je concurrenten. Het enige probleem is dat deze domeinnamen vaak al bezet zijn. Een goede domeinnaam overkopen kan al snel honderden tot duizenden euro’s kosten. Let wel dat Google tegenwoordig minder waarde hecht aan exact match domeinnamen.

Tip 3 Registreer meerdere extensies zoals .nl, .be en .com

Domeinnamen zijn er met diverse extensies maar welke moet je nou kiezen om je site op te zetten? Als je een Nederlands bedrijf hebt is het verstandig om te kiezen voor de .nl domeinnaam. Voor klanten is dit de meest logische om .nl ergens achter te moeten zetten, en voor de zoekmachine is dit eveneens de slimste keuze.
Bij het beginnen van een bedrijf is het vaak slim om ook alvast de .nl, .be en .com domeinnamen te registreren, waarom? Juist omdat concurrentie deze domeinnamen kan inkopen, of domeinkapers die geld willen verdienen door deze domeinnamen later aan jou te verkopen.

Domeinnamen

Zeker als je een bedrijf hebt dat later wil uitbreiden naar het buitenland is het een verstandige keuze om deze domein extensies alvast te registreren.

Naast het hebben van een domeinnaam heb je voor een website ook hosting nodig, hosting kun je op dezelfde plek aanschaffen als waar je een domeinnaam bestelt.

Hosting vergelijken

Hosting bedrijf Pakket Opslag ruimte Dataverkeer limiet Prijs per maand
Versio Starter NL 1.5 GB 20 GB € 0.61 Bestellen
Neostrada Webhosting Starter 3 GB Onbeperkt € 1.03 Bestellen
SoHosted Webhosting Small 0.5 GB 5 GB € 1.82 Bestellen
Neostrada Webhosting Extra 25 GB Onbeperkt € 2.42 Bestellen
Versio Zilver NL 7.5 GB 100 GB € 2.72 Bestellen
SoHosted Webhosting Medium 1 GB Onbeperkt € 3.03 Bestellen
Neostrada Webhosting Master Onbeperkt Onbeperkt € 3.63 Bestellen
Versio Groot NL 15 GB 200 GB € 4.83 Bestellen
Yourhosting XS hosting 8 GB 5 GB € 6.0 Bestellen
SoHosted Webhosting Large 10 GB Onbeperkt € 6.05 Bestellen
Yourhosting S hosting 25 GB 15 GB € 8.25 Bestellen

Alle prijzen zijn incl. BTW

Enkele dagen geleden heb ik al een blog bericht geschreven hoe je domeinnaam met hosting kunt registreren bij Neostrada.