Veel SEO aanbieders zijn vaag over de werkzaamheden

De meest gehoorde klacht over SEO is dat de bedrijven die het uitvoeren vaag doen over hun werkzaamheden. Er worden bijvoorbeeld ‘links’ gebouwd naar een website maar waar die links exact vandaan komen en wat het effect er van is word niet altijd gedeeld met klanten, raar eigenlijk.

Er zijn natuurlijk zat klanten die het niet uitmaakt zolang het gewenste effect maar wordt bereikt, meer bezoekers. Echter is er ook een groot deel die wel iets geeft over de reputatie van zijn bedrijf en dus ook de uitgevoerde SEO.

Bij de  meeste horror verhalen over SEO bedrijven zijn slechte communicatie en het onbekend of vaag blijven wat er nou eigenlijk gebeurd de redenen dat er word gewisseld of zelfs wordt gestopt met samenwerken met SEO bedrijven.

Ervaringen met SEO aanbieders

Zelf krijg ik veel vragen van andere webdesign bureaus die zelf ook SEO aanbieden waarom klanten niet gevonden worden.

Daarnaast kom ik vaak in projecten waar in het verleden een SEO aanbieder black-hat SEO technieken heeft gebruikt die later voor schade kunnen zorgen (Private Blog Network).

Hoe kan een SEO bureau toch transparant zijn?

Bij het navragen bij andere SEO bureau’s worden er vooral rapporten gemaakt of gecommuniceerd via email hoe een project verloopt en wat er gedaan is. Dit is vaak reactief als de klant er om vraagt.

Zelf ben ik gestart aan een samenwerking tool om samen met klanten betere resultaten te behalen, samen te werken en transparant te zijn over de resultaten.

RankScanner

In de basis is RankScanner een tool om posities te volgen in de zoekmachines. Dagelijks controleert de tool op welke plaats een bedrijf staat in de zoekmachine op een bepaalde positie.

Daarnaast kan ik de werkzaamheden die ik heb gedaan koppelen aan een of meerdere zoekwoorden die worden gevolgd. Klanten hebben toegang tot alle resultaten en kunnen hier op reageren en vragen stellen.

Achter de RankScanner software draait o.a. de software van WebCEO, waar ik een tijdje terug een review over heb geschreven.

Categorised in:

This post was written by Tim van Iersel

0 reacties op “Transparant over SEO werkzaamheden”

Reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *