Wat is lokale SEO

Lokale SEO is het optimaliseren van je online aanwezigheid (website) om rondom een locatie beter gevonden te worden in de zoekmachines.

Als je online op Google zoekt naar een Webdesign bureau krijg je in Valkenswaard andere resultaten dan als dat je in Amsterdam bent.

Bij lokale SEO zorgt een SEO specialist zoals Websitescanner (of de ondernemer zelf) dat een bedrijf beter wordt gevonden op een specifieke locatie.

Zoekt iemand naar een koffietentje, dan is hij of zij vaak op zoek naar een koffietentje in de buurt. Je krijgt dus zonder dat je de locatie erbij hoeft te typen al lokale resultaten.

Lokaal meer zichtbaarheid

Heb je een bedrijf dat geoptimaliseerd is om lokaal goed gevonden te worden dan heb je ook kans dat deze in de ‘local 3 pack’ wordt getoond. Dit is een verkorte weergave van Google Maps waarbij 3 bedrijven worden uitgelicht.

De resultaten zijn hierbij op basis van de relevantie op de zoekopdracht en de beoordelingen.

Ben je zelf niet op een locatie dan kun je ook de zoekterm + plaatsnaam bij Google invoeren.

Hoe kun je zelf aan de slag met lokale SEO?

Bepaal ten eerste of je het nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een webshop en komt er niemand producten ophalen aan de deur? Dan is dit waarschijnlijk niet relevant. Het is voor jou voordeliger om landelijk of internationaal goed gevonden te worden, niet alleen lokaal.

Lokale SEO & Google Mijn Bedrijf

Wil je online op je bedrijfslocatie beter gevonden worden? Maak dan een Google Mijn Bedrijf profiel aan. Dit is een zeer belangrijke factor als het gaat om lokale SEO.

Voer hierbij de locatie in en vul het profiel zo goed mogelijk aan. (het is mogelijk dat je de locatie moet verifiëren, je krijgt dan een brief met een code per post).

Lokale SEO bij je eigen website

Vermeld daarnaast op je website ook de locatie van je bedrijf zoals je contactgegevens. Dit kan op elke pagina maar ook enkel op de contactpagina.

Optioneel kun je ook met schema markup / structured data nog aangeven wat je bedrijfslocatie is en in welke omgeving je jouw diensten aanbied. Hierdoor krijgen zoekmachines meer context waar je website over gaat.

De meeste dingen kun je zelf zo uitvoeren, is het wat technisch dan kun je het uiteraard ook uitbesteden aan je webdesigner, online marketeer of SEO specialist.

Categorised in:

This post was written by Tim van Iersel

0 reacties op “Wat is lokale SEO en hoe werkt het?”

Reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *