Webceo review

WebCEO review

WebCEO is een krachtige SEO tool die je eenvoudig helpt bij dagelijkse SEO werkzaamheden om je website hoger in de zoekmachines te krijgen.

Zelf gebruik ik WebCEO inmiddels al 1,5 jaar met een agency account. WebCEO is te vergelijken met andere bekende software voor SEO zoals Semrush, het is alleen een wat goedkoper alternatief voor de meeste.

In deze review ga ik het hebben over de functionaliteiten binnen WebCEO hierbij zal ik ook screenshots delen.  Zelf WebCEO testen? Start dan direct gratis met een proefperiode van 14 dagen.


Maak een gratis account aan

Inhoudsopgave WebCEO review:

WebCEO

WebCEO is een goede SEO tool die het maken van SEO rapporten eenvoudig maakt. De tool maakt het erg eenvoudig om de backlinks naar concurrenten te analyseren en kan een groot voordeel opleveren als je jouw sites aan het optimaliseren bent voor de zoekmachines.

WebCEO is een van de SEO tools die al wat langer internationaal actief zijn. Het bedrijf achter WebCEO bestaat sinds 1992 en gingen live met de eerste versie van de SEO tool in het jaar 2001.

WebCEO’s geeft op een overzichtelijke manier aan wat er mis gaat op je website en dingen die je kunt verbeteren. Zo heb je direct een lijst met verbeterpunten om op te volgen.


Naar de WebCEO website

WebCEO prijzen

Zoals eerder al vermeld kun je WebCEO voor 14 dagen gratis uitproberen. WebCEO heeft verschillende prijs pakketten. Zelf heb ik het Agency plan unlimited, hierbij waren er voor mij minder limieten en kan ik gebruik maken van de API. Kosten hiervoor zijn $75 per maand als je per jaar betaald.

Daarnaast zijn er nog extra kosten voor de rank tracker en extra projecten per maand, deze extra kosten zijn er bij het startup plan bijvoorbeeld niet.

Bij het startup plan is er alleen een limiet van maximaal 5 projecten.

WebCEO prijzen

Als je net start met een website klinkt het natuurlijk als veel geld, maar als je serieus geld wilt gaan verdienen met je website dan kun je makkelijk die investering terug verdienen.


Gratis proberen

WebCEO functies

WebCEO is een uitgebreide SEO tool, er zitten veel functionaliteiten in verpakt zoals:

 1. Backlinks controleren
 2. Backlinks van concurrenten analyseren
 3. Scannen op technische SEO problemen
 4. Scannen op on-page SEO verbeterpunten
 5. Web buzz monitoren (citaten / berichten over je website)
 6. Zoekwoorden onderzoek uitvoeren
 7. Posities in de zoekmachines volgen
 8. etc.

Met een gratis account kun je maximaal 1 project toevoegen. Ben je ingelogd binnen WebCEO dan zie je op het begin scherm al je websites in een overzicht. De kleuren binnen WebCEO + het logo kun je zelf aanpassen.

Zo kun je ook makkelijk screenshots laten zien aan klanten of white-label rapporten genereren.

Webceo dashboard projecten overzicht
WebCEO dashboard (meerdere klant projecten + data weggehaald vandaar de witte vlakken).

Heb je een project geselecteerd dan kun je een tool selecteren.

WebCEO menu functionaliteiten

Site controle / audit

Site controle tools bestaan uit meerdere tools, zoals zoekwoorden onderzoek, interne link analyse/optimalisatie, technische controle, SEO analyse (On-page SEO) en sitemap maken. Deze tools zijn vooral gericht op het verbeteren van de site zelf op de juiste zoekwoorden.

Zoekwoorden onderzoek

Zoekwoorden onderzoek is binnen WebCEO opgedeeld in de volgende functies:

 1. Suggesties krijgen
 2. Concurrenten bespioneren
 3. Zoektermen uit Search Console
 4. Zoekwoorden mandje

Zoekwoord suggesties

De zoekwoord suggestie tool is vrij eenvoudig in gebruik. Je geeft een initieel zoekwoord waarna WebCEO gaat zoeken naar gerelateerde zoektermen. Hierbij krijg je ook gelijk alle gegevens met hoeveel zoekopdrachten er naar worden gedaan etc.

WebCEO zoekwoorden suggesties
Zoekwoord suggestie tool WebCEO

Zoekwoord suggestie tool zelf uitproberen

Bespioneer concurrenten

Met de bespioneer concurrenten tool kun een url van de concurrent invoeren waarna direct gerelateerde / gebruikte zoekwoorden terugkomen. Je kunt daarnaast nog filteren met welke zoekwoorden bijvoorbeeld heel goed passen bij je eigen website.

WebCEO concurrenten zoekwoord suggesties
Zoekwoorden op basis van url concurrentie

WebCEO zelf uitproberen

Zoektermen uit Search Console

Als je Search Console koppelt met WebCEO kun je de zoekwoorden vanuit Search Console bekijken. Zo hoef je niet telkens te switchen tussen verschillende tools.

Zoekwoorden mandje

Zoekwoorden die je in de gaten wilt houden kun je toevoegen aan je zoekwoorden mandje. Je kunt eenvoudig overzichtelijk alle zoekwoorden bijhouden.

Interne link optimalisatie is onderverdeeld in de onderdelen Link tekst analyse voor het analyseren van de gebruikte link teksten, Analyse op pagina autoriteit en een landingspagina analyse.

Op basis van deze analyses kun je er voor zorgen dat pagina’s met betere link teksten naar elkaar verwijzen. De tool geeft vooral inzicht.


Gratis proberen

Technische SEO audit

Het gedeelte Technische audit is een zeer bruikbaar en actiegericht onderdeel. Hier zie je direct of er crawl issues zijn, gebroken links of andere technische problemen.

Technische SEO controle WebCEO
Technische SEO Problemen overzicht WebCEO

Gratis proberen

SEO Analyse (On-page SEO)

Ook voor On-page SEO problemen zoals Titels die te kort of te lang zijn, missende meta descriptions en ontbrekende alt attributen bij afbeeldingen.

Je weet direct op welke pagina’s verbeteringen mogelijk zijn, en zelfs op welke code regel de problemen zitten.

WebCEO on-page seo
On-page SEO fouten via WebCEO

Gratis proberen

Met de backlink checker kun je direct inzicht krijgen in binnenkomende links. Ideaal snel overzicht te hebben in wat voor links naar je site zijn geplaatst en met wat voor link tekst.

Je hebt bij de backlink checker een overzichtspagina voor snel inzicht, backlink profielen van je concurrenten, overzicht van backlinks die je verloren bent, overzicht van link teksten, overzicht met meest gelikte pagina’s, overzicht van lage kwaliteit links.

Lage kwaliteit links kun je in een keer exporteren voor de Disavow tool van Google. Daarnaast heb je met deze tool inzicht in de autoriteit die een link geeft en kun je individuele links beter bekijken.

Webceo backlink checker
Backlink checker overzichtspagina

Gratis proberen

Website statistieken

Binnen de website statistieken bij WebCEO kun je eenvoudig zien hoe je website het in Google doet, data van Google Analytics en Search Console laten zien binnen WebCEO, social media statistieken bijhouden en vergelijken met concurrenten, je posities volgen binnen de zoekmachines en de citaten volgen binnen nieuwsberichten op internet.

Rank tracker

Handige tool voor het dagelijks laten checken van je rankings in de zoekmachines. Hiermee loop je niet 2 dagen of langer achter met je resultaten zoals bij Google Search Console.

WebCEO positie volgen rank tracker tool
Rank tracker / positie volgen met WebCEO

Google Analytics integratie

Met de integratie van Google Analytics heb je direct inzicht binnen je eigen WebCEO omgeving in Analytics. Zo hoef je niet telkens te switchen van omgeving.

Search Console integratie

Net als bij Google Analytics heb je direct je gegevens binnen de WebCEO omgeving.

Social Media statistieken

Dashboard Sociale betrokkenheid WebCEO

Web buzz monitor

Zelf ben ik wat minder positief over de buzz monitor. Krijg veel nieuws wat niet over mijn bedrijfsnaam gaat. Heb je een unieke bedrijfsnaam die niet als term wordt gebruikt kan deze wellicht wel interessant zijn.

WebCEO API

WebCEO heeft een uitgebreide API beschikbaar waar je jouw eigen applicaties op kunt bouwen en toch gebruik kunt maken van de tools van WebCEO.

Zelf gebruik ik ook de WebCEO API om data binnen een klantenportal direct te rapporteren.

Er is documentatie is beschikbaar voor degene die hier mee aan de slag willen. De WebCEO API is alleen beschikbaar met het Agency Unlimited pakket.


Meer informatie

Conclusie

Met WebCEO vind je veel problemen binnen je website, het is een toolbox die je kan helpen op tijd problemen te zien en je flinke stappen kan laten maken op het gebied van SEO.

Zelfs al upgrade je niet na 14 dagen met WebCEO dan kan ik het zeker alsnog aanraden. Binnen 14 dagen kun je al veel issues oppakken en je sites de juiste richting in helpen. Zelf gebruik ik de tool al 1,5 jaar en ben er zeer tevreden over.

WebCEO Beoordeling: 10 van de 10
Gratis WebCEO proberen

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Tim van Iersel

8 reacties op “WebCEO SEO software review (2019)”

Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *