Why van een affiliate website

De ‘why’

De why, het is volgens Simon Sinek de reden waarom iemand iets bij een organisatie koopt. Dit concept word ook wel de Golden Circle van Simon Sinek genoemd.

In onderstaande video verteld hij over de ‘Why’ en waarom je bij de Why van een organisatie moet starten. Hier wordt het voorbeeld van Apple aangehaald en waarom de why belangrijk is voor een organisatie.

De Why in de meeste gevallen gaat om een gevoel dat je wilt overbrengen. Zelf gebruik ik de why enkel als hulpmiddel.

Affiliate sites & why

Veel mensen die met affiliate marketing starten hebben als doel hiermee geld te verdienen.

Dit als reden hebben om een site te starten is alleen niet slim. Je creëert hiermee een website die weinig uniek is en waarbij het ook moeilijk word om inkomsten te genereren.

De why achter een affiliate website

Als je vanuit de why begint bij een affiliate site dus waarom maak je de website? Waarom bestaat jouw website, welk probleem lost jouw affiliate website op en waarom zou iemand deze gebruiken?

Als je bij elk artikel dat je schrijft denkt aan de Why van jouw website dan kloppen alle artikelen met wat je wilt. Je creëert met een why ook voor jezelf focus.

Bedenk daarna pas hoe je het gaat doen en wat je gaat doen. Je krijgt dus een affiliate site die focust op wat je voor de bezoeker wilt betekenen. Op deze manier creëer je meerwaarde voor je bezoekers (en waarschijnlijk dus ook meerwaarde voor jouw online inkomsten).

Voorbeelden

Op internet zijn er natuurlijk weinig voorbeelden van affiliate sites met een sterke why.

De beste die ik zo kon vinden was FashionChick, deze is affiliate marketing wat ontgroeit in ruil voor CPC model maar heeft wel een “Waarom” op de website geformuleerd.

Daarnaast zijn ze erg open en transparant over hoe ze geld verdienen. Dit helpt bij krijgen van vertrouwen van bezoekers en mensen die misschien wel naar de site willen linken wat weer goed kan zijn voor de SEO.

Vragen over affiliate marketing? Word dan lid van de Facebook groep durf te vragen over affiliate marketing.

Boekentip

Categorised in:

This post was written by Tim van Iersel

0 reacties op “Waarom de ‘Why’ van een affiliate site belangrijk is”

Reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *