Op pad met een kinder metaaldetector

In de afgelopen maanden ben ik aangestoken met de hobby van metaal detecteren. Muntjes en andere oude metalen dingen zoeken.

Natuurlijk is het veel leuker om dat samen te doen en dus heb ik mijn zoontje van 4 een metaaldetector cadeau gegeven. Nu kunnen we samen gaan ‘schat zoeken‘. Een super leuke activiteit om samen te doen.

Met de metaaldetector in speeltuinen en op veldjes in de buurt

Samen met mijn zoontje ben ik de afgelopen weken al meerdere keren naar veldjes in de buurt geweest en ook speeltuintjes.

In speeltuintjes zou je vooral modern geld kunnen vinden en soms ook sieraden. Modern geld is al het geld na de 2de wereld oorlog.

Bodemvondsten met een kinder metaaldetector

Bodemvondsten met de kinder metaaldetector

De eerste 2 vondsten met de kinder metaaldetector aan de rand van een bedrijventerrein was 5 eurocent en 1 cent uit 1948.

Verder hebben we nog een sieraad gevonden in de speeltuin en zoals je met de meeste minder uitgebreide metaaldetectors doet, een hoop troep.

Zo hebben we al vele roestige spijkers uit speeltuintjes verzameld en de meest voorkomende bijvangst is toch wel de lipjes van blikjes.

Mijn zoontje vind vooral het graven leuk dus de bijvangsten zijn voor hem helemaal niet erg.

Kinder metaaldetectors

Mijn zoontje gebruikt de MD Coinfinder, een metaaldetector bedoelt voor kinderen van 4 tot 14 jaar.

Het is een redelijk simpele metaaldetector met 3 draai knoppen. De volume knop is ook meteen de uit / aan knop. Door het volume in te schakelen gaat de metaaldetector aan.

De ‘sens’ knop staat voor sensitivity, deze staat vol open. Mocht de grond erg vervuild zijn kun je deze wat minder open zetten om niet op alles af te gaan.

Disc staat voor discriminatie, hiermee kun je ervoor zorgen dat de metaaldetector op bijvoorbeeld ijzer niet meer afgaat. Dit is handig als je bijvoorbeeld geen ijzer meer wilt vinden.

Hier moet je vooral mee testen wat voor jou werkt.

Bij de metaaldetector zat een kunststof schepje, deze is ideaal voor in de zandbak en/of op het strand. Gaan we naar andere locaties dan neem ik vaak nog wel een extra stevige schep mee.

Categorised in:

This post was written by Tim van Iersel

0 reacties op “Metaaldetector voor kinderen”

Reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *